BAC 2020 Sesiunea de toamnă: Examenele la Matematică și Istorie au început la ora 9:00

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2020 continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului: absolvenții liceelor cu profil real susțin examenul la Matematică, iar cei de la uman dau proba la Istorie. Examenul începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Candidații au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Primele rezultate de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2020 vor fi afișate pe 2 septembrie (până la ora 12:00), după care urmează etapa depunerii contestaților, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

bacbacalaureat 2020