Buzăul intră sub zodia ploilor și a vântului

de Stiri Buzau Media

Buzăul intră sub zodia ploilor și a vântuluiSfârșit de săptămână sub zodia ploilor și a vântului. Meteorologii au emis vineri două avertizări Cod Galben de ploi, care intră în vigoare sâmbătă şi sunt valabile până luni după-amiază.

Specialiștii din cadrul ANM susțin că de  sâmbătă, de la ora 16:00 și până duminică, la ora 10:00, ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării. În primă parte, vor fi sub cod galben 14 judeţe din sud-vestul şi sudul teritoriului, unde vântul se va intensifica, cu viteze la rafală de 50…55 km/h, iar în sudul Banatului şi pe creste, va depăşi temporar 70 km/h.

Cea de-a doua avertizare emisă, vineri, de meteorologi, intră în vigoare duminică, la ora 10:00 şi rămâne în vigoare până luni, la ora 18:00. În acest interval și Buzăul va fi sub cod galben de ploi și vreme rea.

În intervalul menţionat vor fi precipitaţii în toată ţara, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 50 l//mp, mai ales în jumătatea sudică şi în zonele de munte. Vor fi ploi, dar în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, în jumătatea de nord a Moldovei şi trecător în estul şi sud-estul Transilvaniei – se arată în avertizarea ANM.

„Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depăşind temporar 60…70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est şi în zonele de munte. Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice”, mai precizează meteorologii.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns