Buzăul, sub cod galben ploi, vânt și frig, până luni seară

de Stiri Buzau Media

Buzăul, sub cod galben ploi, vânt și frig, până luni searăBuzăul se află sub cod galben de vreme rea până luni seară, la ora 18.00. Meteorologii spun că vremea va fi in general inchisa si deosebit de rece pentru aceasta perioada a anului. Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii relativ extinse in nordul, centrul si estul tarii, iar in sud-est si la munte cantitatile de apa vor mai depasi izolat 25…30 l/mp. In zona Carpatilor Orientali va continua sa ninga, iar pe crestele montane din restul tarii, precum si in nordul si dealurile Moldovei si estul Transilvaniei vor fi lapovite si ninsori.

Vantul va avea intensificari, cu rafale ce vor depasi temporar 60…70 km/h, in sud-est si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 1…2 grade in Moldova si in estul Transilvaniei si 15…16 grade pe litoral, iar cele minime se vor incadra intre -1 si 8 grade.

Marti, valorile termice vor marca o crestere in jumatatea de sud-vest a tarii, insa in est vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2…3 grade in nordul Moldovei si 15…16 grade in sudul Banatului si Olteniei, iar cele minime se vor situa intre -4 si 7 grade.

Cerul va fi variabil, cu unele innorari in cursul zilei in est si nord, iar noaptea in sud-vest. Ploi slabe cantitativ se vor semnala doar pe arii restranse, iar in zona Carpatilor Orientali vor mai fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua in Dobrogea, iar noaptea in Banat. Spre sfarsitul intervalului, se va semnala bruma, local in nord-estul tarii si izolat in rest. in zonele joase, noaptea, vor fi conditii de ceata.

Miercuri, 14 octombrie, valorile termice vor continua sa creasca usor in majoritatea regiunilor, dar vremea va fi in continuare mai rece decat in mod obisnuit in pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 grade in nordul Moldovei si 17 grade in sud-vestul si centrul tarii, iar cele minime se vor situa intre -1 si 10 grade.

Innorarile se vor accentua treptat in regiunile din jumatatea de vest a tarii, unde va ploua local, mai ales dupa-amiaza si noaptea. in restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-vestul tarii a teritoriului. in zonele joase vor fi conditii de ceata.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns