Ca și la Evaluarea Națională, un singur elev buzoian cu zece pe linie la Bacalaureat

de Stiri Buzau Media

Un singur elev din județul Buzău a obținut zece pe linie la sesiunea de vară a Bacalaureatului, așa cum s-a întâmplat și la Evaluarea Națională, unde un singur copil, de la Școala numărul 1, din municipiul Buzău, a obținut media maximă.

De această dată, la Bacalaureat, performanța îi aparține unui elev de la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu. Alți 5 elevi au media 9.93, doi fiind de la Hasdeu, doi de la Colegiul Național Mihai Eminescu și unul de la Liceul de Arte Margareta Sterian.

Procentul absolvenților buzoieni declarați promovați la examenul de Bacalaureat din acest an este mai mare față de anul trecut și față de simulările din primăvară, aproape 74%. Anul trecut, înainte de depunerea contestațiilor, Buzăul avea 6 medii de 10 și o rată de promovare de 66.7 la sută.

La prima sesiune a examenului de bacalaureat, în județul Buzău s-au înscris 2.409 de absolvenți de liceu. Rezultatele finale ale examenului, în urma rezolvarii contestațiilor, ce vor putea fi depuse astăzi, până la ora 18.00, de elevii nemulțumiți de notele primite, se vor afișa pe 9 iulie.

Știri despre: ,