Caravane mobile vor vaccina buzoienii din zonele izolate

de Stiri Buzau Media

Odată cu sosirea în România a primelor doze cu ser de la Johnson&Johnson, autorităție sanitare buzoiene se mobilizează pentru organizarea unor caravane mobile, care vor ajunge în cele mai îndepărtate sate din județ, pentru a imuniza anti COVID persoanele care nu au acces la centrele fixe de vaccinare.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat deja responsabililor de la București aprobare pentru constituirea unor astfel de caravane care să meargă și să administreze vaccinul anti coronavirus bătrânilor și altor persoane care nu au posibilitatea să ajungă la un centru de vaccinare.

De asemenea, au fost identificate și zonele în care este nevoie să ajungă echipele de vaccinare. Este vorba despre zone îndepărtate precum Chilii, Brătilești, zone din Pârscov, dar și anumite sate din Lopătari, Gura Teghii, Siriu. Echipele care vor merge în județ și vor imuniza populația din satele izolate se vor forma din medici și asistente care lucrează deja în centrele fixe. Potrivit estimărilor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău vor fi constituite două astfel de caravane, iar acestea vor putea porni la drum, cel mai târziu, în luna mai.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarat că primul lot de vaccin anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză, însumând 60.000 de doze, va ajunge în România în data de 15 aprilie, cu câteva zile mai devreme faţă de cum fusese programarea.