Centrul drive-thru din Buzău, luat cu asalt

de Stiri Buzau Media

Buzoienii au luat cu asalt centrul drive-thru deschis, în weekend, la ieșire din muncipiul Buzău, spre Ploiești. Peste 500 de persoane s-au vaccinat vineri după-amiază, sâmbătă şi duminică în punctul de imunizare amenajat în parcarea unui centru comercial.

Astfel, încă de vineri, din prima zi, în centrul drive-thru s-au prezentat 119 de persoane, dintre care trei au fost pentru rapel. În următoarele zile, la punctul de vaccinare s-au prezentat și mai multe persoane. Sâmbătă s-au imunizat 181 de persoane, două dintre acestea fiind pentru a doua doză, iar duminică au fost vaccinate 240 de persoane, dintre care cinci au primit rapelul. În total, la centrul drive-thru au fost imunizate 540 de persoane, dintre care doar zece au primit rapelul. Așa se face că luni dimineată centrul drive-thru mai avea în stoc doar 11 doze de vaccin.

Buzoienii se pot prezenta, în continuare, la vaccinare cu serul de la Pfizer doar cu buletinul, fără programare. Acesta este primul centru drive-thru deschis în Buzău, iar autoritățile au în vedere să mai înființeze alte astfel de centre, dacă acesta va avea succes.

Buzoienii sunt aşteptati în continuare să se vaccineze, centrul drive-thru fiind deschis în fiecare zi, între orele 10.00 şi 20.00. În acest centru sunt prezenti şapte medici, 17 asistenti, doi registratori şi, în medie, zece voluntari pe zi. Pentru a reduce timpul de aşteptare înainte de imunizare, cei care vin să se vaccineze pot avea chestionarul de triaj gata completat.

Știri despre: , ,