Cercetat pentru operațiuni cu substanțe psihoactive

de Stiri Buzau Media

În această dimineață, 16 noiembrie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Galați, la un bărbat, în vârstă de 32 de ani, despre care existau indicii că ar distribui produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până în prezent, bărbatul, din Galaţi, ar fi vândut produse susceptibile a avea efecte psihoactive mai multor tineri din județul Buzău. Aceştia le-ar fi revândut, la rândul lor, altor persoane.

Tinerii din Buzău au fost cercetați în mai multe dosare penale de polițiști, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, fiind trimiși în judecată.

În urma percheziției efectuate la domiciliul bărbatului, au fost descoperite 100 de grame de materie vegetală, tocată, mai multe dispozitive utilizate pentru cântărirea substanțelor, trei telefoane mobile și 200 de euro.

A fost pus în executare un mandat de aducere, persoana depistată fiind condusă la sediul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galați.

Știri despre: ,