Costel Alexe: Orice cantitate de lemn tăiată din pădurile României va fi considerată infracțiune. Am depus un proiect în acest sens

de Stiri Buzau Media

Orice cantitate de lemn tăiată din pădurile României va fi considerată infracţiune şi pedepsită ca atare, a declarat, marţi, la Parlament, ministrul propus la Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, potrivit Agerpres.

„Am depus astăzi (marţi, n.r.) la Camera Deputaţilor ca şi iniţiator un proiect de lege privind modificarea Codului Silvic, care îşi propune să avem măsuri mai ferme de combatere a tăierilor ilegale din pădurile României. Aşa cum am declarat împreună, încă de la audieri, consider că astăzi pădurile din România suferă şi avem nevoie de o acţiune fermă, cât mai eficientă, astfel încât prin măsurile pe care le face ministerul şi, mai ales, prin această iniţiativă legislativă să combatem acest fenomen al tăierilor ilegale din România. Mă bucur foarte mult că toţi ceilalţi colegi parlamentari, şi vreau să le mulţumesc tuturor celor de la USR, PSD, PMP şi evident colegilor liberali, au acceptat şi împreună am făcut aceste modificări care vor stopa tăierile ilegale din România. Am înăsprit sancţiunile pentru toţi cei care încalcă legea silvică. Astfel, dacă până astăzi, în România puteau fi tăiaţi 5 mc (de lemn. n.r.) şi nu putea constitui infracţiune, ci doar contravenţie, acum indiferent de valoarea prejudiciului produs va fi considerată infracţiune şi pedepsită ca atare. Îmi doresc încă o dată să înţeleagă toată lumea că legea este lege pentru toţi şi trebuie respectată. Sper ca pe toţi aceia care vor mai avea de gând să taie ilegal sau să fure din pădurile României să-i vedem cu cătuşele pe mâini”, a spus Alexe.

Acesta a menţionat că o altă propunere de modificare la Codul Silvic prevede comercializarea de lemn fasonat din păduri, comparativ cu ce se întâmplă în prezent, când 67% din totalul materialului lemnos extras din fondul forestier reprezintă lemn pe picior.

Alexe a adăugat că, prin modificările propuse la Codul silvic, se vizează „să se ia în pază şi servicii publice o suprafaţă de 200.000 de hectare de păduri”.

Sursa:digi24.ro

Știri despre: , ,