Despăgubiri pentru inundații

de Stiri Buzau Media

Vești bune pentru fermierii buzoieni care au suferit pagube în urma inundațiilor de anul trecut. Reprezentanții Direcției Agricole Buzău spun că Executivul va aloca suma necesară pentru despăgubirea fermierilor din județele afectate de inundațiile din 2020 la rectificarea de buget programată pentru luna viitoare.

În urma evaluărilor făcute, anul trecut, de către specialiștii Direcției Agricole Buzău, aproape 6.000 de beneficiari din județ ar putea primi despăgubiri de Guvern.

De asemenea, Guvernul a promis ajutoare financiare și pentru persoanele afectate de ploile torenţiale, din ultima perioadă. Este și motivul pentru care, la nivelul Prefecturii Buzău, a fost constituită o comisie care va stabili ce pagube au fost înregistrate în fiecare dintre comunele judeţului, în vederea acordării de ajutoare financiare. Evaluările în teren vor continua în următoarea perioadă, astfel încât să se stabilească unde pot fi acordate despăgubiri şi cuantumul acestora.

Din păcate, meteorologii aduc noi vești rele pentru județul Buzău, care se va confrunta cu un nou episod de vijelii și ploi abundente. Începând de astăzi, de la ora 14.00 și până sâmbătă dimineață la ora 6.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni.  Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat până la 70 l/mp la munte.

Trei ani la rând, în fiecare primăvară și vară, din 2019 și până acum, precipitațiile căzute mult peste limita normală au creat mai probleme buzoienilor, mai ales celor din zona de munte a județului.

Știri despre: , ,