Dosar penal pentru un bărbat confirmat cu coronavirus, care a fugit din spital înainte de aflarea rezultatului la test

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele unui bărbat de 70 de ani din Timişoara, care a fugit de la spitalul unde se prezentase pentru că se simţea rău, iar medicii i-au prelevat probe pentru coronavirus şi i-au spus să aştepte rezultatul. După ce a sosit rezultatul pozitiv, poliţiştii au fost nevoiţi să spargă uşa apartamentului unde acesta se baricadase, pentru a-l transporta la spital.

Sâmbătă seara, bărbatul de 70 de ani s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal din Timişoara, spunând medicilor că se simte rău. I-au fost prelevate probe pentru testul de coronavirus şi i s-a spus să aştepte rezultatul în unitatea medicală. Bătrânul şi-a pierdut răbdarea stând într-o încăpere izolată şi, profitând de neatenţia personalului, a plecat acasă.

Ulterior a sosit şi rezultatul, pozitiv, iar când medicii au văzut că pacientul dispăruse au apelat la Poliţie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică un echipaj al Poliţiei şi unul de la pompieri au mers la domiciliul bărbatului, însă acesta s-a baricadat în apartament şi a refuzat să deschidă uşa. În cele din urmă, poliţiştii au spart uşa locuinţei, l-au luat pe bărbat şi l-au dus la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, unde a fost internat.

”În data de 4 aprilie a.c., lucrătorii Secţiei 4 de Politie, împreună cu lucrători din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, în urma verificărilor efectuate s-au deplasat pe strada Cugir, unde se presupunea că se afla un bărbat în vârstă de 70 de ani, care ar fi fugit în noaptea de 03/04 martie a.c. de la UPU Spitalul Clinic Municipal. Persoana în cauza a fost imobilizată şi preluată de un echipaj SMURD, ulterior transportată la Spitalul Victor Babeş din municipul Timisoara. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Timiş.

coronavirusdosar penal