Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul buzoienilor care nu au respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase

În urma semnalării cazurilor de infectare cu SARS-COV2 a mai multor buzoieni domiciliați în același cartier al municipiului reședință de județ și urmare imaginilor apărute în spațiul public din care reieșea că mai multe persoane s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale la diverse imobile, context în care nu s-ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, polițiștii    s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări.

Din primele cercetări a reieșit că doi buzoieni cu vârste de 41, respectiv 36 de ani s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale cu mai multe cunoștințe și rude din județul Ialomița.

În cauză cercetările continuă, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Codul Penal.

coronavirusdosar penalpolitie