Evaluarea Națională va fi organizată în 2 sesiuni, în premieră

Evalaurea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a se organizează anul acesta, pentru prima oară, în două sesiuni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puțin timp că “Evaluarea va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi sau izolați sau carantinați” în perioada în care se desfășoară examenele în mod normal. Această a doua sesiune de Evaluare Națională va începe în 29 iunie.

“În privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august”, a anunțat Iohannis.

Klaus Iohannis, cele mai importante declarații cu privire la examenele naționale:

  • O temă extrem de importantă pentru foarte mulți părinți și elevi sunt examenele naționale și le-am discutat, fiindcă au apărut tot felul de întrebări.
  • Prima concluzie: examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni.
  • Deci Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat.
  • Însă a apărut o problemă pe care am dorit s-o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vina copil la școală pentru examen și la termometru să se constate că are febră și nu poate să intre la examen. (…) Vorbesc de Evaluarea Națională, care se ține începând din 15 iunie.
  • Pentru copiii, însă, care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, deci pentru motive medicale și de carantină se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională începând din 29 iunie
  • În privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august.
  • Deci și Evaluarea va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi, sau izolați sau carantinați. Iar pentru Bacalaureat, prima sesiune – absolut normal, a doua sesiune – în august, ca și în alți ani
bacalaureat 2020elevievaluare nationalaklaus iohannis