FC Buzău, calificare fără probleme în sferturile Cupei României

de Stiri Buzau Media

Calificare fără emoții pentru FC Buzău în sferturile Cupei României la fotbal. Formația din Crâng a trecut, fără drept de apel, de Dunărea Călărași, cu 3-0.

Echipa buzoiană a pornit cu statutul de favorită certă, în partida cu Dunărea Călărași, care, încă din startul meciului, s-a mulțumit să se apere cu aproape tot efectivul. Buzăul a deschis scorul în minutul 39, după ce Pablo Gaitan a finalizat de la 16 metri, cu un șut în vinclu, o pasă de la căpitanul Cristian Ciobanu. Acesta a fost și scorul înregistrat la pauză, în ciuda faptului că elevii lui Cristi Pustai au atacat continuu.

A doua repriză a găsit FC Buzău tot în jumătatea oaspeților. După numai cinci minute de la reluare, Cristi Ciobanu a luat o acțiune pe cont propriu, sprintând cu mingea la picior aproape 50 de metri, a păcălit toată apărarea adversă și a șutat sec, la colțul lung, reușind să majoreze scorul. Conturile au fost încheiate în minutul 78, odată cu golul semnat de Kanda. Fostul jucător al celor de la Călărași a finalizat după o bâlbâială a apărării dunărene. S-a încheiat 3 la 0 și fotbaliștii buzoieni se gândesc, deja, la tragerea la sorți pentru sferturile Cupei.

Duminică, FC Buzău reia șirul partidelor din liga secundă de fotbal. De la ora 11.00, elevii lui Cristi Pustai vor juca în deplasare, la Timișoara, cu Ripensia.