FC Buzău, calificată spectaculos în optimile Cupei României la fotbal

de Stiri Buzau Media

 

Calificare pe muchie de cuțit, obținută de FC Buzău în șaisprezecimile Cupei României. Pe propriul teren, fotbaliștii buzoieni s-au impus, ieri, cu 2 la 1, după prelungiri, în fața celor de la Academica Clinceni.

Echipa din Crâng a fost echipa care a preluat iniţiativa în prima repriză, creându-și câteva ocazii mari, prin Cristi Ciobanu, Gaitan și Chică Roșă. Acesta din urmă a ratat o oportunitate uriașă, după ce a scăpat în situație de unu contra unu cu portarul advers.

Oaspeții au avut, de asemena, o ocazie clară de gol, prin Achim. Din fericire, şutul acestuia a fost scos de pe linia porții. Tot Clinceniul a deschis, însă, scorul, în minutul 36, prin Chandarov, iar trupa lui Ionuț Chirilă a intrat în avantaj la pauză.

Repriza a doua a meciului a fost destul de plictisitoare, cu formația buzoiană alergând după egalare, în timp ce oaspeții au preferat să se apere și să temporizeze jocul.

Egalarea a venit, totuși, în minutul 90, în urma unei execuții spectaculoase a lui Ariel Lopez. Fundașul Uruguayan al trupei din Crâng a urcat în atac și a reluat imparabil, cu călcâiul, o centrare venită din flancul drept.

Au urmat prelungiri, iar echipa buzoiană, care a mizat pe atac, a și câștigat. Chică Roșă lansat excelent de Alin Manea a tras sec, cu sânge rece, pe colțul scurt lăsat liber de Dobre, încheind conturile cu două minute înainte de final.

În urma victoriei de ieri, FC Buzău s-a calificat în optimile Cupei României și așteaptă cu interes tragerea la sorți.

 

Știri despre: , ,