FC Buzău învinge la Miercurea Ciuc și devine o candidată certă la lupta pentru promovare

de Stiri Buzau Media

 

O nouă victorie pentru FC Buzău, în liga a 2-a de fotbal! Echipa din Crâng a reușit, ieri, a opta victorie consecutivă, cu Csikszereda, la Miercurea Ciuc.

Trupa lui Cristi Pustai a deschis scorul repede, prin Chică-Roșă, atacantul împrumutat de la Botoșani reușind să profite de o nesincroniare a fundașilor centrali adverși și să finalizeze cu stângul.

Gazdele au reușit să egaleze chiar înainte de pauză, prin Lorant Kovacs. Fotbalistul împrumutat de la Sepsi a profitat de o carambol în careul buzoian, după o lovitură liberă laterală. Tot Csikszereda a punctat și după pauză, prin același Kovacs. Mijlocașul a reluat în plasă după ce portarul Stoian a ezitat să atace un balon centrat pe jos, a întârziat să degajeze dându-i ocazia fostului mijlocaș de la U. Cluj să reia nestingherit în poarta buzoiană.

Zamfir, fundașul dreapta al Buzăului, a scos un penalty în minutul 67, iar lovitura de pedeapsă a fost transformată de Pațurcă.

Pe final, FC Buzău a forțat victoria, reușind să obțină toate cele trei puncte după execuția de generic a fundașului uruguayan Ariel Lopez, același care adusese egalarea în partida de cupă cu Academica Clinceni. Urcat în atac, Lopez a reluat din vole, de la 20 de metri, după o deviere a lui Chică Roșă.

În urma succesului de ieri, FC Buzău și-a consolidat poziția a șasea în clasament, loc de play-off. Etapa viitoare, pe Stadionul din Crâng, elevii lui Cristi Pustai îi vor primi pe cei de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

 

Știri despre: , , ,