Firmele buzoiene, dispuse să-și vaccineze angajații

de Stiri Buzau Media

Tot mai multe firme din județul Buzău vor să își vaccineze proprii angajați împotriva Covid 19 și solicită echipe mobile din partea Direcției de Sănătate Publică pentru a face imunizarea la sediul societăților. Până acum, două fabrici din municipiul Râmnicu Sărat și trei firme din muncipiul Buzău și-au vaccinat angajații cu ajutorul echipelor DSP.

De asemenea, pentru săptămâna viitoare, Direcția de Sănătate Publică a programat o acțiune de imunizare la sediul societății Romcarbon, din muncipiul Buzău, care are foarte mulți salariați care doresc vaccinarea.

Reprezentanții DSP Buzău precizează că firmele pot face angajaților vaccinați și teste pentru stabilirea nivelului de anticorpi, iar dacă acestea arată că salariații au căpătat o imunitate puternică, atunci angajații respectivi, pot renunța la portul măștii în interior și chiar la distanțarea fizică.

Până acum, în județul Buzău s-au vaccinat peste 111.000 de  persoane, ritmul de administrare a serului anti COVID-19 fiind de peste 1.500 de persoane zilnic. Dintre persoanele imunizate, peste 47.000 au făcut și rapelul.

Știri despre: , ,