Fostul deputat George Scutaru ajunge, până la urmă, în faţa judecătorilor pentru spălare de bani în campania din PNL din 2008

de Stiri Buzau Media
Fostul deputat George Scutaru ajunge, până la urmă, în faţa judecătorilor pentru spălare de bani în campania din PNL din 2008

Fostul deputat George Scutaru ajunge, până la urmă, în faţa judecătorilor pentru spălare de bani în campania din PNL din 2008Dosarul în care fostul deputat PNL de Buzău George Scutaru a fost trimis în judecată pentru spălare de bani, în campania electorală a partidului din 2008, nu se va întoarce la DNA. Un complet de doi judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a admis luni contestația Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, la decizia, din noiembrie 2015, a judecătorilor de cameră preliminară de la ÎCCJ, de neîncepere a judecății pe fond a cauzei, a desfiinţat decizia atacată şi, rejudecând, a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal în care sunt inculpaţi Scutaru George Adrian, Motreanu Dan-Ştefan şi Schaer Ana-Maria şi a dispus începerea judecăţii. Decizia este definitivă.

Fostul deputat liberal de Buzău a fost trimis în judecată pe 28 septembrie 2015, pentru fapte de corupție, împreună cu fostul deputat PNL Dan-Ştefan Motreanu şi cu Ana – Maria Schaer, administratorul unei societăți comerciale.

În noiembrie 2015, judecătorul de cameră preliminară a respins cererea DNA şi a decis să retrimită pa Parchet dosarul cauzei. Procurorii anti-corupţie au contestat decizia iar luni li s-a dat dreptate. Procurorii susțin că Scutaru George-Adrian și Motreanu Dan Ștefan au primit de la un denunţător în cauză 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale), a candidaților partidului din care făceau parte cei doi Pentru a disimula proveniența acestor sume de bani, Scutaru George-, Motreanu și Schaer au inițiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realității, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranșe, din contul societății administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentație folosite ca materiale în campania electorală.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns