Garda de Mediu Buzău – verificări cu privire la apariția pe cursul de apă Călmățui, cât și Negreasca și al canalului ANIF a unei pelicule albe în zilele de 12-13 aprilie 2021

de Stiri Buzau Media

O echipă formată din comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău cât și reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău, UAT Smeeni și Inspectoratul de Poliție Județean au verificat o sesizare cu privire la apariția pe cursul de apă Călmățui, cât și Negreasca și al canalului ANIF a unei pelicule albe în zilele de 12-13 aprilie 2021.

Au fost prelevate probe de către reprezentanții ABA Buzău-Ialomița în vederea stabilirii valorilor indicatorilor de calitate ai apei, cât și ce substanțe ar putea conține acea peliculă.

Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediul – Comisariatul Județean Buzău au verificat și agentul economic care evacuează în canalul ANIF apele epurate cât și apele pluviale de pe platformă. S-a constatat faptul că începând de sâmbătă, 10 aprilie se efectuau lucrări de decolmatare a cursului de apă Negreasca, cât și a canalului ANIF de către reprezentanții societății comerciale și de reprezentanții ABA Buzău-Ialomița.

Se vor continua verificările în vederea identificării sursei care a condus la aspectul albicios al apei pe cele două cursuri de apă, Călmățui și Negreasca. După primirea rezultatelor probelor de apă prelevate, se va stabili cu certitudine cauza și se vor impune măsuri conform legislației de mediu în vigoare.

In timpul controlului pe cursurile de apă menționate anterior nu au fost identificate cadavre de specii de pești sau alte viețuitoare.

Garda de Mediu Buzău