Incendiu izbucnit la o locuință de pe raza municipiului Râmnicu Sărat

de Stiri Buzau Media

În data de 09.02.2021, la ora 02:25, pompierii râmniceni au fost anunțați cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuință de pe raza municipiului Râmnicu Sărat din județul Buzău, incendiu ce s-a propagat și la un imobil ce se afla pe o proprietate învecinată.

Către locul indicat s-au deplasat patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat, în sprijin participând și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău. La momentul sosirii pompierilor la fața locului, incendiul se manifesta cu violență, flăcările fiind intensificate de vântul puternic și cantitatea mare de materiale combustibile.

Salvatorii au format imediat un dispozitiv circular de limitare a propagării focarului și lichidare a acestuia, iar concomitent cu acțiunea de stingere au fost evacuate 2 butelii ce reprezentau un pericol real pentru persoanele aflate la fața locului.

În cazul celui de-al doilea imobil, datorită intervenției prompte a pompierilor, a fost împiedicată extinderea incendiului, acesta fiind afectat doar pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

Incendiul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale.

Ulterior finalizării acțiunilor de lichidare a incendiului, ce s-au desfășurat pe parcursul a aproximativ 4 ore, a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu, acesta pornind, cel mai probabil, de la o candelă lăsată nesupravegheată și amplasată necorespunzător.