Klaus Iohannis: ”Întâlnirea cu reprezentanţii societăţii civile a fost una foarte bună”

de Stiri Buzau Media
Klaus Iohannis: ”Întâlnirea cu reprezentanţii societăţii civile a fost una foarte bună”

Klaus Iohannis: ”Întâlnirea cu reprezentanţii societăţii civile a fost una foarte bună”La finalul întâlnirii cu societatea civilă, Klaus Iohannis, a ieșit public cu declarații în care a prezentat concluziile consultărilor de până acum.

Declaraţiile preşedintelui:

– Am terminat prima rundă de consultări. De data aceasta consultările au avut un specific aparte, pentru că au participat reprezentanţi ai societăţii civile.

– Această ultimă întâlnire a fost una foarte bună. Oamenii au venit cu idei, cu concepte gândită, abordări, care pentru mine, în această etapă, sunt de un real folos. Voi prelua aceste idei şi le voi duce înspre partidele politice.

– Toţi aşteptă să vină în faţă politicieni noi, care nu au avut nimic de a face cu corupţia, care nu au fost urmăriţi penal.

– Am primit invitaţia de a merge în piaţă şi le-am spus că voi merge, dar voi merge fără să anunţ înainte.

– Toată lumea a înţeles că este mai mult decât o schimbare de guvern. Toată lumea aşteaptă mai multă curăţenie, mai multă seriozitate, mai multe soluţii.

– Am constata că nimeni nu a venit cu o propunere de prim-ministru, ceea ce este o noutate în politica românească. Nu au venit cu idei fixe, toţi au venit cu deschidere spre soluţii care sunt aşteptate, dar şi dorite.

Declaraţiile de presă au loc după ce au fost finalizate discuţiile cu reprezentanţii societăţii civile, care au fost chemaţi la consultări, în premieră, în vederea desemnării viitorului prim-ministru al României, după depunerea mandatului de către Victor Ponta.

Vineri, preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanţii UNPR şi ALDE, după ce joi s-a consultat cu PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale, altele decât cea maghiară în vederea găsirii unei soluţii, după demisia Cabinetului Ponta.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns