Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu: ,,Am acceptat funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru că această guvernare are nevoie de stabilitate în Parlament”

de Stiri Buzau Media

Liderul organizației județene a PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu a fost votat astăzi, de plenul Camerei Deputaților cu 172 de voturi ,,pentru”, președinte al acestui for. Funcția a fost vacantată după ce Liviu Dragnea, cel care a condus Camera inferioară a Parlamentului, a fost condamnat definitiv, luni, în dosarul DGASPC Teleorman şi încarcerat la Penitenciarul Rahova. Noul președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a menționat că va avea o cu totul altă abordare față de predecesorul său și că a acceptat această funcție deoarece în aceste moment guvernarea are nevoie de stabilitate în Parlament. Totodată, demnitarul buzoian a adăugat că atât timp cât va ocupa această funcție se va axa pe îmbunătățirea legislației în domeniul absorbției fondurilor europene, flexibilizarea procedurilor la licitațiile pe infrastructură sau codul administrativ.

,,Am acceptat funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru că această guvernare are nevoie de stabilitate în Parlament. Țara trebuie guvernată și niciun partid din opoziție nu a dorit în mod real să își asume această responsabilitate. Parlamentul trebuie să susțină la nivel legislativ programul guvernului. Avem rezultate bune în economie și ele trebuie să continue. Am plătit prețul corect în aceste alegeri pentru greșelile făcute în trecut și trebuie să trecem într-o nouă etapă. De aceea, mă voi consulta cu toți colegii parlamentari, cu șefii de comisii și ne vom concentra strict pe agenda cetățeanului și nu pe agenda personală a cuiva: îmbunătățirea legislației în domeniul absorbției fondurilor europene, flexibilizarea procedurilor la licitațiile pe infrastructură sau codul administrativ. Atâta timp cât voi ocupa această funcție mă voi consulta cu toate partidele politice și voi avea un dialog cu celelalte instituții fundamentale ale statului. În Parlament a existat mereu aceasta cutumă prin care puterea are un dialog constant cu opoziția. Am văzut ce se întâmplă atunci când puterea este concentrată într-o singură mână și deciziile sunt impuse prin forță. Acest mod de a face politică trebuie să dispară.  Acestea sunt prioritățile mele pentru perioada următoare!”, a menționat pe pagina sa de Facebook, președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.