Mâine se redeschide Spitalul Municipal Rm Sărat!

de Stiri Buzau Media

De mâine, 12 mai, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, spital suport COVID, va primi și alți pacienți în afara celor infectați cu SARS CoV-2. Redeschiderea Spitalului Râmnicu Sărat și pentru alți pacienți decât cei infectați cu coronavirus a presupus, însă, amenajarea unor circuite separate. Mai précis, o parte din spital va fi păstrată pentru pacienții COVID, iar cealaltă pentru restul bolnavilor.

Astfel, întreaga secție exterioară de Pneumologie a fost dedicată  pacienților infectați cu coronavirus, Secția Boli Infecțioase din cadrul clădirii vechi a spitalului, cu 16 locuri, a fost rezervată formelor ușoare de Covid, iar fosta locație a compartimentului ORL, cu 14 paturi, este dedicată afecțiunile chirurgicale. De asemenea, la Secția ATI au fost organizate două circuite, păstrând pentru pacienții COVID 5 paturi, 3 dintre acestea fiind prevăzute cu ventilatoare.

O mare problemă o constituie, în continuare, lipsa cadrelor medicale. La fel ca înainte de pandemie, numărul medicilor din spital este mult sub necesar, după ce,  în ultimul an, mai multe cadre medicale care au renunțat să mai profeseze, fie prin pensionare, fie din cauza unor probleme de sănătate. În ciuda acestor neajunsuri, conducerea Spitalului Municipal Rm. Sărat dă asigurări că nu vor exista sincope iar pacienții vor putea beneficia de investigațiile necesare.