Marcel Ciolacu: Dacă ajungem la guvernare vom deschide absolut toate școlile, cu sistem de testare rapidă și cu transport asigurat pentru copiii mici

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, într-o conferință de presă, răspunând unei întrebări G4Media.ro, că dacă PSD va ajunge la guvernare va deschide absolut toate școlile, cu sistem de testare rapidă și cu transport asigurat de autoritățile locale pentru copiii mici.

Da, vom deschide absolut toate școlile, cu sistem de testare rapidă și la copiii mai mici găsit un sistem de transport împreună cu autoritățile locale cât de cât controlat. Și în timpul războiului au funcționat școlile. Este cea mai mare grozăvie cu închiderea școlilor, cred că suntem singurul stat european cu școli închise”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Și Alexandru Rafila a susținut necesitatea deschiderii școlilor:

Școlile nu au fost închise la recomandarea profesioniștilor. Au funcționat în state cu incidența de câteva ori mai mare decât România și e bazată pe dovezi științifice – copiii se îmbolnăvesc mai greu, durata bolii e mai scurtă și transmit mai greu.”

Alexandru Rafila a subliniat că copiii au nevoie de socializare și a deplâns faptul că funcționarea școlilor în timpul pandemiei nu este subiect de dezbatere publică în România.

marcel ciolacupsdScoli