Municipiul Buzău trece în scenariul roșu

de Stiri Buzau Media

Municipiul Buzău trece în scenariul roșu, după ce a depășit pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Conform ultimelor date ale Direcției de Sănătate Publică, municipiul Buzău a ajuns, astăzi, 8 aprilie, la o rată de incidență de 3.04, cu 396 de persoane confirmate în ultimele 14 zile.

În acest sens, Comitetul Județean pentru Situații de Urgențăva impune noi restricții. Astfel, cafenelele și restaurantele din municipiu își vor suspenda activitatea la interior, iar cinematograful și sălile de jocuri de noroc vor fi închise.

Creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, atât în municipiul Buzău, cât și în restul județului, este cu atât mai îngrijorătoare cu cât sunt șanse infime pentru găsirea unor noi paturi pentru tratarea bolnavilor cu Covid. Mai exact, Spitalul Orășenesc Nehoiu nu poate deveni unitate medicală Covid, opțiune luată în calcul de Direcția de Sănătate Publică Buzău, deoarece, în acest moment, nu poate trata persoane infectate cu Sars Cov 2. Anunțul a fost făcut de managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian care precizează că unitatea spitalicească de la Nehoiu nu are posbilitatea tehnică, în lipsa unei instalații de oxigen, de a trata pacienții pozitivi.

Autoritățile sanitare buzoiene au anunțat, astazi, la nivelul județului, un număr de 74 de noi îmbolnăviri cu Sars Cov 2 și un deces.

Știri despre: , ,