Nereguli din trafic sacționate de polițiștii cu atribuții pe linie rutieră

de Stiri Buzau Media

În ziua de 11 martie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 128 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate în trafic.

Cele mai multe abateri – 30 – au fost comise de conducătorii auto care au apăsat „prea mult” pedala de acceleraţie, 11 dintre aceştia fiind nevoiţi să predea permisele pentru următoarele 90 de zile, întrucât maşinile pe care le conduceau au fost înregistrate rulând cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele maxime admise.

Cea mai mare viteză, de 123 km/h, a fost înregistrată de aparatul ratar amplasat pe DN2E85, în localitatea Oreavul, la volanul mașinii oprite fiind un tânăr giurgiuvean de 20 de ani.

Tot ieri, poliţiştii rutieri au mai reţinut alte 4 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, pentru depășire neregulamentară și pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Un bărbat de 38 de ani din Vadu pașii s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii l-au depistat conducând un autoturism neînmatriculat.

De asemenea, 28 de pietoni au fost sancționați contravențional pentru că au ales să traverseze prin alte locuri decât cele special amenajate.