Nereguli la regimul silvic

de Stiri Buzau Media

În perioada 14-16 februarie a.c., polițiștii de ordine publică din mediul rural au constatat mai multe nereguli la regimul silvic. Ca urmare a neregulilor constatate polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale, iar în unul din cazuri a fost întocmit dosar penal.

Astfel, în ziua de 14 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunală Cernăteşti au depistat un bărbat de 63 de ani din comuna Cernăteşti care transporta cu un atelaj hipo material lemnos, specia salcâm, provenit în urma tăierii fără drept a mai multor arbori de pe un teren extravilan. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Alți trei bărbați, unul din Viperești și doi din Grebănu, cu vârste cuprinse între 51 și 59 de ani, au fost sancționați contravențional pentru că transportau lemne de foc fără a deține documente legale în acest sens.

Bărbații au fost sancționați în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind constatarea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost predate reprezentanților silvici.

Știri despre: