Nereguli silvice sancţionate de poliţişti

de Stiri Buzau Media

 

În ziua de 19 decembrie a.c., în intervalul orar 06.00 – 09.00,  poliţiştii din cadrul Postului de poliţie rurală Vintilă-Vodă au organizat o acțiune pe linie silvică.

În timpul acţiunii a fost depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani, din  Lopătari, în timp ce transporta cu autoutilitara pe DJ203K, material lemnos.

Din verificări s-a stabilit faptul că bărbatul deţinea un aviz de însoţire pentru materialul lemnos din specia  cherestea, rășinoase, brad, care avea termenul de valabilitate expirat.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice  cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Materialul lemnos, aproximativ 5 mc,  a fost confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Smeeni au fost sesizaţi în ziua de 18 decembrie a.c., de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Scutelnici, despre faptul că o persoană a tăiat mai mulţi arbori de pe liziera sa, din extravilanul localităţii Scutelnici.

Din cercetări s-a stabili că bănuitul este un localnic de 31 de ani, care ar fi tăiat cu un motofierăstru mai mulţi arbori din specia salcâm.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori, iar motofierestrăul a fost confiscat de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei, în ziua de 19 decembrie a.c., au depistat în flagrant delict doi bărbaţi în vârstă de 36 şi 31 de ani, ambii din Ulmeni, care transportau material lemnos cu un atelaj hipo.

Poliţiştii au stabilit din cercetări că cei doi ar fi tăiat mai mulţi arbori  de pe liziera din Pietroasele urmând să îi transporte la domiciliu.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori specia ulm conform Legii 46/2008.

Materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

Știri despre: