Noaptea protestelor în România! Generația facebook este în stradă

de Stiri Buzau Media

Noaptea protestelor în România! Generația facebook este în stradăIncendiul din Colectiv, în care au murit 32 de oameni , iar alți 140 sunt foarte grav răniți, a scos mai bine de 15000 de oameni în stradă.

Manifestația s-a organizat pe rețelele de socializare.

Protestul a început în Piața Universității, unde au cerut demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, al premierului Victor Viorel Ponta și al vicepremierului Gabriel Oprea.
Se scandează “ Demisia, demisia “, “ Noi suntem generația care schimbă istoria!     “ , “ Piedone, nu uita, a venit și ziua ta! “ ,Corupția ucide! ‘’

Coloana de manifestanți s-a deplasat spre Piața Victoriei, în fața Guvernului, unde au scandat, pe lângă lozincile enumerate, “ Nu plecăm, până nu plecați! “, “Asasinii!”,’’ Vrem dreptate!”

Pancartele sunt inscripționate cu “Bunicii la război, părinții la Revoluție, este rândul nostru”, ‘’Parchetul: cauza incidentului este numărul mare de oameni din club. Piedone scapă! ISUscapă! Oprea scapă! Toți scapă? ‘’

Protestatarii cer demisii pentru tragedia din Colectiv în fața Ministerului de Interne ,în fața Casei Poporului și la Primăria sectorului 4.

Fenomenul protestelor s-a extins în țară, la Cluj, Sibiu, Ploiești, Brașov, Timiș, Tg. Mureș, Constanța, conform informațiilor de pe rețelele de socializare.

Diaspora se alătură românilor din țară, prin manifestații asemănătoare în fața Ambasadei României din Torino.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns