Numărul deceselor în urma tragediei din Colectiv a ajuns la 46. Ultima victimă, jurnalista Teodora Maftei

de Stiri Buzau Media

teodora-mafteiBilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 46 de morţi. Ultima victimă este jurnalista Teodora Maftei, care a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută.

De asemenea, bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum, astfel că bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

Conform directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a fost resuscitat timp de 70 de minute, atât în aeronava care trebuia să-l ducă la o clinică din Elveţia, cât şi în ambulanţa care îl transporta spre Spitalul de Arşi.

Potrivit sursei citate, tânărul a decedat când a ajuns la unitatea medicală din Capitală.

Bogdan Enache este al treilea membru al trupei Goodbye to Gravity care îşi pierde viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, după Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru. Ceilalţi doi membri ai trupei sunt grav răniţi.

Între timp, Guvernul a stabilit ca familiile victimelor tragediei din Clubul Colectiv care sunt internate în spitale din străinătate să primească 7.500 de euro lunar, ajutor din partea Executivului, iar rudele pacienţilor spitalizaţi în ţară vor beneficia de 6.000 de lei pe lună, pe toată durata spitalizării.

Anunţul a fost făcut luni dimineaţă de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, înaintea şedinţei extraordinare a Guvernului.

Potrivit premierului interimar, familiile victimelor care au fost transferate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare, masă şi alte cheltuieli, şi 1.500 de euro pentru transport.

Rudele pacienţilor internaţi în spitale din Capitală vor primi, la rândul lor, 6.000 de euro pe lună, iar banii vor fi daţi pe toată durata spitalizării.

Guvernul interimar condus de Sorin Cîmpeanu s-a reunit, luni, într-o şedinţă extraordinară, pentru a discuta programul de asistenţă pentru răniţii din incendiul de la clubul Colectiv şi pentru familiile acestora.

De asemenea, luni, la ora 18.00, premierul interimar se va întâlni cu ambasadorii statelor UE, SUA şi Canada, acreditaţi la Bucureşti.

În spitalele din Capitală sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi. 45 de tinere suflete s-au dus la ceruri.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns