Pericol de inundații pe râurile din județul Buzău, până luni seară

Plouă necontenit și abundent de zile bune, iar debitele apelor din județul Buzău au crescut îngrijorător. Râurile Buzău, Rm. Sărat și Călmățui s-au umflat vizibil, iar meteorologii anunță că pericolul va dura până luni seară. Probleme sunt și pe râul Slănic, unde o viitură a distrus un pod de tuburi și o punte pietonală, în comuna Lopătari.

De altfel, hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundații, care a intrat în vigoare, încă de ieri, și va dura până duminică, la ora 24.00, pentru râul Călmăţui (în judeţele Buzău şi Brăila), râul Buzău (în judeţele Braşov, Covasna, Buzӑu şi Prahova) și râul Rm. Sărat (în judeţele Buzău şi Vrancea),

De asemenea, este cod galben de inundații, de mâine, de la ora 24.00, până luni, la ora 24.00, pe râul Călmăţui (în judeţele Buzău şi Brăila), râul Buzӑu (în judeţele Braşov, Covasna, Buzӑu, Prahova şi Brăila) și râul Rm. Sărat (în judeţele Buzău şi Vrancea).

Veștile rele nu se opresc aici. Chiar dacă județul Buzău scapă de codul portocaliu de ploi abundente, în această seară, la ora 23.00, meteorologii au emis o nouă atenționare cod galben de ploi abundente și instabilitate atmosferică, în tot județul, până duminică, 20 iunie, la ora 23.00. Mai grav, codul portocaliu rămâne în vigoare pentru zona de nord a județului Buzău, până mâine, la ora 23.00.

apecod portocaliuploi