Peste 500 de adolescente din Buzău vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin

de Stiri Buzau Media

Campania de vaccinare gratuită anti-HPV va fi extinsă, astfel încât tot mai multe tinere să fie imunizate împotriva virusului care stă la baza apariției cancerului de col uterin.

Intenția autorităților din sănătate este ca vaccinul anti-HPV, singura modalitate de a preveni cancerul de col uterin, să fie administrat gratuit și fetelor cu vârsta mai mare de 14 ani, nu doar celor cu vârsta între 11 și 14 ani, așa cum se întâmplă în prezent. Mai mult, pentru prima dată în țara noastră, ar putea fi vaccinați și băieții, întrucât aceștia pot fi purtători ai virusului.

În județul Buzău, așteaptă să fie imunizate 512 fete. Este vorba despre 475 adolescente cu vârsta între 11 și 14 ani, programate la vaccinare încă de anul trecut, și alte 37 de fete care au solicitat să fie imunizate în acest an.

În prezent, Direcția de Sănătate Publică Buzău dispune de 700 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin, dintre care 140 se aflau déjà pe stoc.

Potrivit statisticilor, anual, în România, peste 3.000 de femei sunt diagnosticate cu această boală, iar, în fiecare an, 1.700 mor din cauza cancerului de col uterin.

Știri despre: , ,