Ploile au produs pagube însemnate în zona de nord a județului Buzău

de Stiri Buzau Media

Ploile căzute din abundență în ultima perioadă au produs pagube însemnate în mai multe localități din județul Buzău, în special în zona de deal și de munte.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Buzău, până acum, cel puțin 10 comune au raportat probleme din cauza ploilor. Este vorba, în primul rând, de Lopătari, Cernătești, Topliceni, Beceni și Blăjani. Probleme serioase au fost și la Beceni și Berca, dar și în alte localități ale județului, unde apa a intrat în mai multe curți și grădini.

Pagubele produse de ploi ar fi putut avea însă o mai mare amploare, având în vedere cantitățile foarte mari de precipitații înregistrate în județul Buzău. Hidrologii spun că, dacă media multianuală a precipitațiilor, care cădeau în luna iunie era de circa 82 de litri pe metru pătrat, acum, în trei săptămâni, s-au strâns  aproape 147 de litri pe metru pătrat.

Din păcate, meteorologii avertizează că județul Buzău se va confrunta, în această săptămână, cu noi ploi torențiale, cu episoade de vijelie și grindină, iar zona vizată de precipitațiile abundente va fi tot cea de nord.