Poliţiştii au aplicat peste 120 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice

de Stiri Buzau Media

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 124 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.000 de lei.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 36 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 5 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză – 170 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 21 de ani din Ilfov, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranţă(22), dar şi pentru alte abateri în trafic(40).

Alte 3 permise de conducere au fost reținute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit trei dosare penale ce au vizat conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice,  în urma testării șoferilor cu aparatul etilotest fiind indicate valori cuprinse între 0,50 şi 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Știri despre: , ,