Polițiștii buzoieni au fost la datorie de Crăciun

de Stiri Buzau Media

Polițiștii buzoieni au fost la datorie de Sărbătoarea Nașterii Domnului, pentru ca cetățenii să se bucure în liniște și siguranță. Au avut loc 113 intervenţii în urma apelurilor primite prin S.N.U.A.U. 112.

În cele două zile de sărbătoare, peste 200 de polițiștii au fost mobilizați, în medie, zilnic, pregătiți să acționeze atât pentru siguranța cetățenilor, cât prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii au fost angrenaţi în 9 acţiuni punctuale, iar patrulele de ordine și siguranță publică au intervenit la 113 sesizări primite prin S.N.U.A.U. 112, au constatat 10 infracţiuni în flagrant delict şi au aplicat 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 80.000 lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au acționat în permanență pe principalele artere de circulație ce tranzitează județul, pentru fluidizarea traficului şi în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Din totalul de 57 de infracţiuni pentru care au fost demarate cercetări, 36 au vizat infracţiuni judiciare, au fost constatate 2 infracţiuni prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, dar şi infracţiuni prevăzute de Codul Silvic şi Codul Rutier.

Şoferii au înțeles importanța siguranței rutiere şi a respectării normelor de circulaţie, aşa că nu au fost înregistrate accidente rutiere de impact deosebit. 8 şoferi s-au ales cu dosare penale pentru abateri grave la regimul circulaţiei, iar în cazul a 13 şoferi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării.

Pe parcursul acestor zile de sărbătoare nu s-au înregistrat evenimente deosebite de natură a afecta ordinea și siguranța publică și recomandăm în continuare buzoienilor să adopte un comportament preventiv pentru ca toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

 

Știri despre: