Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat acţiunile de prevenire a infracţiunilor contra buzoienilor, activităţi desfăşurate în cadrul campaniei „Catalogul de furturi”.

de Stiri Buzau Media

Polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au desfăşurat activităţi preventive în Piaţa Dorobanţi, respectiv în Piaţa Micro XIV, cu scopul reducerii riscului infracţional şi victimal în rândul cetăţenilor municipiului Buzău.

Polițiștii au purtat discuții cu cetăţenii prezenţi în cele două locaţii, cât şi cu comercianţii din zone, pe teme precum prevenirea înşelăciunilor şi a furturilor din locuinţă, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi prevenirea violenţei domestice, precum şi adresarea unor recomandări preventive şi sfaturi pentru a nu pica în plasa infractorilor.

De asemenea, au fost abordate şi dezbătute subiecte legate de necesitatea adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus.

Un alt subiect adus în atenţia cetăţenilor de către poliţişti, în vederea informării şi prevenirii acestora cu privire la respectarea legislaţiei în contextul alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale ce vor avea lor în data de 27.09.2020.

Totodată, s-a pus accentul pe conștientizarea riscurilor la care buzoienii se expun atunci când postează pe rețelele de socializare informații și imagini care pot oferi ponturi infractorilor (divulgarea adresei locuinţei, itinerariile și locațiile uzitate, căile de acces în locuinţă, aspecte din intimitatea individuală ș.a.), promovându-se un comportament responsabil și în mediul on-line şi off-line, în vederea prevenirii infracțiunilor contra persoanei, precum și a furturilor din locuință.

Știri despre: ,