Poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune pentru verificarea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane

de Stiri Buzau Media

Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 20 – 26 iulie a.c. şi a urmărit verificarea legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri şi a respectării normelor rutiere de către conducătorii acestor tipuri de autovehicule.

În cadrul controalelor efectuate s-au verificat documentele referitoare la legalitatea transporturilor efectuate, s-a urmărit dacă este respectată capacitatea de transport conform agreerii tehnice specificate în certificatul de înmatriculare (număr persoane), s-a verificat respectarea graficului de circulaţie şi respectarea tuturor normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Pe perioada desfăşurării activităţilor au fost oprite pentru control peste 500 de autovehicule şi aplicate 354 sancţiuni contravenţionale, din care 224 au fost aplicate șoferilor care efectuează transport marfă și 130 pentru cursele de transport persoane.

Printre sancţiunile aplicate au fost cele pentru neutilizarea centurii de siguranță (93), pentru depășirea limitelor legale de viteză (39), pentru defecțiuni tehnice (31), pentru nereguli privind documentele șoferului sau ale vehiculului(14), pentru nerespectarea timpilor de odihnă și conducere sau pentru lipsa înregistrărilor tahograf (7), pentru nereguli privind limitele maxime admise ale greutății sau pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii (5), celelalte 165 de sancțiuni fiind aplicate pentru alte abateri la regimul circulației.

De asemenea, poliţiştii au reţinut un permis în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, protagonistul fiind un șofer de 25 de ani din Vrancea, care efectua o cursă regulată de transport persoane pe ruta Brăila-Râmnicu Sărat. Șoferul a fost oprit și scos din trafic la timp de polițiștii rutieri, fiind depistat la volanul microbuzului pe Șoseaua Puiești. Întrucât aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferului i-a fost reținut permisul de conducere iar pasagerii au fost conduși către destinație de un alt șofer.

Știri despre: , , ,