Poliţiştii rutieri au reţinut 16 permise de conducere în ultimele 24 de ore şi au aplicat peste 280 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a abaterilor constatate

de Stiri Buzau Media

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 286 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 70.000 lei.

Cei mai mulţi dintre contravenienţi au fost conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză (90), nu au utilizat centura de siguranţă (32) sau au circulat pe drumurile publice la volanul unor autovehicule ce prezentau defecțiuni tehnice(22).

Împotriva a cinci dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii au reţinut permisele altor șapte conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, care s-au angajat în depășiri neregulamentare, nu s-au prezentat în termenul legal de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale sau care au condus sub influența alcoolului.

58 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au ales să traverseze neregulamentar și au fost consiliați cu privire la riscul la care se expun prin nerespectarea legislației.

Tot ieri, polițiștii din cadrul secțiilor de poliție rurală au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe raza comunelor tranzitate de DN10, context în care au aplicat 19 sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați, dar și pietonilor, căruțașilor și bicicliștilor care au ignorat legea.

În atenția pietonilor:

 Pietonilor le atragem atenția că trebuie să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada!

  • La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou! Totodată, trebuie să fiți atenți și la copii, care nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Știri despre: , ,