Postul Galaxy FM, al familiei parlamentarului de Buzău Eugen Nicolicea, vrea să se extindă în Bucureşti

Postul de radio Galaxy FM, deţinut de familia vicepreşedintelui UNPR Eugen Nicolicea, parlamentar de Buzău, vrea să se extindă în Bucureşti şi în alte oraşe mari, precum Timişoara şi Cluj, reprezentanţii săi prezentându-se în acest sens, miercuri, la un concurs organizat de CNA pentru atribuirea unor frecvenţe libere.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) organizează, începând de marţi, timp de o săptămână, un concurs de acordare a 48 de frecvenţe FM şi AM, care sunt disponibile în prezent. Între frecvenţele care sunt scoase la concurs se află şi cele care au aparţinut Radio Guerrilla.

Astfel, printre societăţile care s-au înscris la concurs se numără şi Galaxy SRL, care deţine postul de radio Galaxy FM care s-a lansat în Drobeta-Turnu Severin, dezvoltându-se ulterior şi în alte oraşe din ţară.

Asociaţii societăţii Galaxy SRL sunt Eugen Nicolicea – 50% şi fratele său, Liviu Gabriel Nicolicea – 50%. Acesta din urmă a fost prezent în faţa CNA, precizând că societatea Galaxy SRL, care deţine în prezent 11 licenţe audiovizuale, a pus în funcţiune toate frecvenţele pentru Galaxy FM primite de la CNA, neînstrăinând niciuna.

Am început în 1991, în Drobeta-Turnu Severin şi am dezvoltat o reţea regională, poate cea mai compactă reţea regională din ţară – a spus Liviu Nicolicea în faţa membrilor CNA.

El a precizat că Galaxy FM a desfăşurat în tot acest timp aceeaşi activitate, având aceeaşi acţionari, încercând să furnizeze programe din ce în ce mai profesioniste.

Pentru a se extinde, Galaxy FM s-a înscris la concursul organizat de CNA pentru a obţine 12 noi frecvenţe, inclusiv în Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Sibiu.

În acest sens, membrul CNA Monica Gubernat l-a întrebat pe Liviu Nicolicea ce program va difuza Galaxy FM la Timişoara şi Bucureşti, dacă va obţine aceste frecvenţe la concursul organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Liviu Nicolicea i-a mai spus că, în grila de programe a Galaxy FM, componenta principală este cea europeană. În acest sens, Galaxy FM are o colaborare cu RFI şi Comisariatul pentru tineret din Parlamentul European, potrivit informaţiilor prezentate în timpul concursului.

Dacă va primi frecvenţele pentru localităţile solicitate, Galaxy FM va investi câte 18.000 de euro pentru punerea în funcţiune a fiecărei licenţe.

La concursul de la CNA s-au înscris peste 60 de societăţi care vor fie să îşi lanseze posturi noi de radio, fie să îşi extindă reţelele existente. Între candidaţii la concursul CNA se numără şi Antena 3, B1 TV, România TV, Kiss FM, Magic FM, Rock FM, Radio Guerrilla, RFI România, Naţional TV, Pro FM, Adevărul Holding, Trinitas TV etc.

euge nicoliceaparlamentarradio galaxy fmunpr
Comments (0)
Add Comment