Primăria verifică aplicarea măsurilor de prevenire a răspânirii coronavirusului

de Stiri Buzau Media

Municipalitatea va demara o serie de verificări privind modul în care se aplică măsurile dispuse pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, a anunțat primarul Constantin Toma.

 „Am dispus în comitetul local mai multe măsuri obligatorii care vor fi luate de firme, instituții, asociații de proprietari, transportatori, taximetriști etc. Am mediatizat pe cât posibil aceste decizii, am făcut afișe care le-am pus la toate blocurile și instituțiile și există o comisie care inspectează ca aceste lucruri să se întâmple și chiar se întâmplă. Mall-urile și-au redus programul de funcționare, se dezinfectează toate birourile din subordinea Primăriei, s-a redus numărul de oameni care intră în aceste spații. Au fost dezinfectate locurile de joacă, poliția locală a fost retrasă de la școli și va fi pe străzi pentru a descuraja împrăștierea de gunoaie, pentru că de o vreme se împrăștie gunoaie peste tot și vom da amenzi pe legea mediului, unde sunt amenzi de sute de milioane, pentru că altfel nu răzbim”, a spus primarul Constantin Toma.

Municipalitatea oeră și o soluție privind spațiile de cazare a buzoienilor alați în carantină.

„Am luat decizia de a pune la dispoziție cele 20 de apartamente de la Gloria pentru spații de carantinare. De săptămâna viitoare vor fi disponibile. Și de săptămâna viitoare Poliția Locală și Direcția de Asistentă Socială va răspunde la apelul persoanelor singure să vedem cum îi ajutăm”, a mai spus Toma.