Proces între Primăria Buzău şi firma constructoare a Cartierului Orizont

de Stiri Buzau Media

20141023_154501__1425554184_89.122.123.134Experţii Curţii de Conturi au atras atenția, anul trecut, că terenurile din cartierul Orizont au fost vândute la un preț inferior valorii de pe piață și au cerut recupe­rarea diferențelor de la cumpărători. În aceste condiții, din luna iulie a ­anu­lui trecut, municipalitatea a refuzat să mai vândă suprafețe la prețul de 16 euro pe metru pătrat, plus TVA, așa cum cum s-a angajat în 2005 prin contractul semnat de Primărie cu firma de construcţii. În aceste condiţii, SC Concas SA a chemat în judecată municipalitatea și cere ca terenurile să se vândă în continuare cu prețul stipulat în contract.

Acum municipalitatea trebuie să depună un punct de vedere la dosar până pe 1 februarie.

Mie mi se pare o cerere pertinentă, Curtea de Conturi a decis singură că preţul de vânzare a terenurilor în zonă este mai mare. Eu vă asigur că de fapt preţul este mai mic, problema este că terenul la momentul finalizării construcţiei evident că are o valoare mai mare, dar datorită construirii casei şi a racordării la utilităţi. Concas şi-a însuşit punctul nostru de vedere, noi am explicat Curţii de Conturi că preţul de vânzare a terenului nu poate fi decât de 16 euro pe metru pătrat pentru că restul de plus valoare a fost dat de Concas. Acesta este punctul nostru de vedere prezentat Curţii de Conturi încă de acum şase luni. Deci vânzarea este legală şi corectă – a explicat primarul Constantin Boşcodeală.

Raportul Camerei de Conturi arăta că terenurile din cartierul Orizont au fost vândute  la un preț de nouă ori mai mic faţă de preţuş pieţei şi că, astfel, s-a adus un prejudiciu bugetului local de peste 12 milioane de lei.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns