Protest turcesc în centrul Buzăului

de Stiri Buzau Media
Protest turcesc în centrul Buzăului

Protest turcesc în centrul BuzăuluiTurcii care vând pâine aproape de Parcul Crâng amenință că intră în greva foamei. Străinii, care desfășoară afaceri de panificație de ani de zile în județul Buzău, se declară strânși cu ușa pe nedrept de anchetatori, în speță de procurori, care ar face tot ce le stă în putință pentru a le pune pe chituci afacerea.

Față de  nedreptățile la care susțin că ar fi supuși, turcii au protestat joi în centrul Buzăului, amenințând că vor trece la forme radicale de protest, mai precis că vor intra în greva foamei.

Cei șase turci, membri ai aceleiași familii, se află sub control judiciar după ce în luna octombrie a anului 2013 au fost arestați preventiv în urma unei ample acțiuni a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism desfășurată în mai multe județe din țară.

Măsura  controlului judiciar implică o serie de obligații și interdicții, cee ace îi nemulțumește pe oamenii de afaceri:

Am fost acuzați de terorism, dar am dovedit că nu suntem pentru că stăm în țara asta de 23 de ani și sub nici o formă nu suntem teroriști. Apoi am fost puși 11 luni sub control judiciar. Am avut interdicție de a vorbi între frați, de a vorbi cu soțiile, am avut interzis să vorbim în Turcia cu părinții pentru că mama mea era și mama fratelui meu și astfel timp de 11 luni noi nu am putut comunica cu toate că a fost inuman am respectat acest lucru. Noi avem mori și fabrici de pâine și derulam faceri între firmele noastre și cred că acest lucru a deranjat – a declarat  Merkit Ali Ekber

 Protestatarii spun că nu se urmărește altceva decât scoaterea lor de pe piață.

Patronii turci ai brutăriei de pe bulevardul Nicolae Bălcescu  sunt suspectați de afaceri ilegale cu un prejudiciu estimat la aproape 18 milioane de euro.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns