Raluca Turcan: Nu am luat în calcul „nicio secundă” scăderea salariilor personalului din sistemul de sănătate

Evaluarea sistemului public de salarizare pe care o realizează la Ministerul Muncii nu a luat „nicio secundă” în calcul scăderea salariilor personalului din sistemul de sănătate, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Turcan spune că noua lege va aduce echitate în sistem.

Evaluarea sistemului public de salarizare pe care o realizăm la Ministerul Muncii nu a luat nicio secundă în calcul scăderea salariilor personalului din sistemul de sănătate. Intenția noastră este de a aduce echitate pentru cei care au rămas cu salarii mici din iresponsabilitatea PSD-ului, lăsând brancardierii, infirmierii, pe salarii de bază foarte mici și fără sporurile pe care le au ceilalți angajați din același domeniu de activitate - a scris pe Facebook Raluca Turcan

Ministrul Muncii i-a atacat pe politicienii care răspândesc informații false susținând că în actualul context aceste demersuri pot fi comparate cu actele criminale.

Este iresponsabilă tentativa anumitor politicieni de a manipula personalul-cheie din sănătate cu false știri precum cea despre scăderea salariilor. Personalul medical, cel din ATI mai ales, are o responsabilitate uriașă în vreme de pandemie. Orice manipulare făcută cu scopul de a-l demotiva, venită din partea unor politicieni care nu au făcut altceva decât să distrugă și nu să construiască, este calificabilă drept un act criminal - a adăugat Turcan.

Ministerul MunciiRaluca Turcansalarii