Reducerea riscului rutier – prioritate a polițiștilor buzoieni în minivacanța de 1 iunie

de Stiri Buzau Media

În perioada minivacanţei, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au acționat zilnic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră la nivelul întregului judeţ, în special pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză, dar și pentru scoaterea din trafic a șoferilor care au consumat alcool înainte de a se urca la volan.

Au fost organizate acțiuni punctuale pentru combaterea vitezei excesive, dar și pe linie de prioritate pietonală, respectiv pentru combaterea indisciplinei pietonale. Activităţile au urmărit reducerea riscului rutier și conștientizarea celor care au pornit la drum cu privire la faptul că siguranţa lor şi a celor din jur depinde de conduita lor rutieră.

Astfel, poliţiştii rutieri au depistat și au sancționat 50 de pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze, aceștia fiind consiliați cu privire la riscurile la care se expun pe ei și pe ceilalți participanți la trafic.

Poliţiştii au depistat 312 conducători auto care au depăşit limitele legale de viteză au fost sancționați, iar 52 dintre aceştia au predat permisele pentru următoarele 90 de zile.

Cea mai mare viteză, 194 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN2E85, în afara localităţii Racoviţeni, la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr de 22 de ani, din Bucureşti.

Alţi 30 şoferi au predat permisul pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, precum şi pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

În total, poliţiştii rutieri au aplicat 590 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 283.000 lei.

Știri despre: , ,