Reducerea riscului rutier rămâne o prioritate a poliţiştilor buzoieni – activităţi pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și al consumului de alcool.

de Stiri Buzau Media

Pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație. În acest context, aparatele radar au fost amplasate în special pe arterele de tranzit ale județului Buzău.

Aparatele radar au înregistrat 40 de autovehicule ce au încălcat regimul legal de viteză. Pe lângă punctele-amendă care le-au fost aplicate, împotriva a cinci şoferi, care şi-au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele legale maxime admise a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză, 155 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în localitatea Zărneşti, la volanul autoturismului fiind depistat un bărbat de 35 ani, din judeţul Ilfov.

Ceilalți șoferi care au depășit limitele de viteză cu mai mult de 50 km/h au fost opriți de polițiști pe Șoseaua Nordului din municipiul Buzău, în timp ce se deplasau cu viteze cuprinse între 124 și 142 km/h. Protagoniștii au fost șoferi din București și Galați, aflați în tranzit către localitățile de domiciliu.

Alte 4 permise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri pentru neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, precum şi pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost sancţionaţi 5  conducători auto care şi-au condus autovehiculele cu diferite defecţiuni tehnice, 10 care nu au utilizat centura de siguranţă, precum şi 7 pietoni care s-au angajat neregulamentar în traversarea drumului public.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 45. 000 lei.

De asemenea, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale, pentru conducerea unui autoturism de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice (1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind concentraţia înregistrată în cazul unui bărbat de 35 ani, din Buzău, depistat la volanul unui autovehicul pe raza aceleiaşi localităţi).

ATENŢIE!

Poliţiştii buzoieni vă recomandă să circulaţi cu prudenţă, cu viteză adaptată permanent condiţiilor meteo-rutiere şi să acordaţi o atenţie sporită pietonilor.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Știri despre: , ,