Revendicările străzii

de Stiri Buzau Media
Revendicările străzii

Revendicările străziiProtestatarii au întocmit o listă oficială cu revendicările din stradă. Iată care sunt acestea:

“– Numărul total al senatorilor și deputaților nu poate depăși 300.

– Eliminarea imunității demnitarilor pentru fapte penale.

– Interzicerea pe viață de a mai ocupa funcții publice pentru demnitarii condamnați pentru fapte de corupție.

– Un demnitar condamnat pentru fapte de coruptie în timpul mandatelor își pierde toate drepturile aferente prezenței în Parlament, inclusiv pensia specială.

– Demnitarii aleși sau numiți sunt plătiți din bani publici și responsabili pentru gestionarea averii românilor. Aceasta se consideră circumstanța agravantă în cazul faptelor penale ce au ca scop deturnarea banului public spre entități private, iar pedepsele celor găsiti vinovați se dublează. În cazul în care inculpatul colaborează și ajută la recuperarea integrală a prejudiciului, acesta va beneficia de reducerea la jumătate a pedepsei cu închisoarea.

– Pedepsele pentru fapte de corupție să porneasca de la 10 ani de închisoare. Pentru recuperarea prejudiciului prin colaborarea totală a inculpatului, pedeapsa se reduce la jumătate.

– Pedepsele pentru fapte de corupție nu beneficiază de eliberare condiționată înainte de termen.

– Nu există pedeapsa cu suspendare pentru fapte de corupție.

– Pedepsele cu închisoarea pentru multiple capete de acuzare nu se mai comasează, ci se cumulează.

– Furturile de masă lemnoasă din păduri se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 15 ani, în funcție de cantitate. De asemenea, se execută silit inculpatul pentru recuperarea prejudiciului.

– Braconajul, inclusiv cel piscicol, se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 7 ani (norme care să delimiteze braconajul real)

-Inființarea unei comisii apolitice formata din 5 membri, pentru evaluarea și supravegherea activității aleșilor (norme de recrutare).

Această comisie va monitoriza absențele nemotivate, lunar. La 2 absențe nemotivate într-o lună, demnitarul pierde 10% din indemnizație. La 4 absențe nemotivate într-o lună, va pierde 20% din indemnizație. La 5 absențe nemotivate într-o lună sau la 15 într-un semestru, își va pierde mandatul.

De asemenea, comisia va monitoriza promisiunile din campania electorală. Cand un politician va promite ceva în campanie pentru a fi ales, va trebui să o facă în scris, cu prezentarea pașilor și perioadei de timp pentru implementarea promisiunilor. Comisia va fi responsabilă cu evaluarea, din 6 în 6 luni, a stadiului de implementare a acelor promisiuni. Dacă după 4 evaluari se constată că nu au fost respectați pașii prezentați, demnitarul își pierde mandatul.

– Biserica să plătească taxe și impozite la stat pe toate veniturile. Și să se clarifice de ce încalcă legea implicându-se în politică. Să nu mai primească bani de la bugetul de stat.

– Punctul 8 de la Timișoara – actualizat cu completările necesare!!

– Cum facem cu regulile de funcționare a spațiilor publice? Că de acolo a sărit scânteia, să mă exprim așa.

– Condamnarea să rămână definitivă și să fie executată, indiferent câte carți scriu prin pușcărie.

– O noua lege electorală. Actuala e dezastruoasă.

– Demisia în regim de urgență a măgăroiului de Ciorbea, cică avocat al poporului!

– Votul prin corespondență pentru toata lumea și la toate tipurile de alegeri.

– Condamnarea pentru fapte de corupție înseamnă interzicerea dreptului de a mai deține funcții publice vreodată.

– Guvern tehnocrat, concurs pentru fiecare post ocupat.

– Toți cei care sunt în aparatul de stat să fi terminat CORECT o facultate și să fie testași. Nu se poate să ne conducă analfabeși care își iau bacul la 40 de ani.

– Statul român să nu finanțeze niciun cult religios. Orice formă de ajutor sau subvenție directă sau indirectă din bani publici către cultele religioase să fie interzisă. Activitățile și bunurile cultelor religioase se impozitează. Propun alocarea acestor bani direct către sectorul medical.

– Interzicerea totală a treseismului politic. Pierderea mandatului și a dreptului de a candida.

– Publicarea tuturor finanțărilor, donațiilor și sponsorizărilor către partidele politice, candidații independenți, angajații și aleșii statului.

– Parlament unicameral conform celor votate la referendum și un număr total de maximum două mandate (președinte, senator, deputat, primar, consilier județean sau local).

– Reducerea privilegiilor bugetare ale aleșilor: mai puține mașini de serviciu, mai puține bilete de avion, mai ușor cu banii de cazare în București, etc. E momentul să meargă pe jos, pe bicicletă, cu metroul și cu trenul, că nu prea știu cum e. Plus că pe mine nu m-a întrebat nimeni la angajare dacă am cu ce să vin să muncesc…

– Adoptarea unor legi transparente, fără loc de interpretări juridice!

– Fără numirea politică a Procurorilor și Magistraților!

– Reevaluarea personalului din ministere, agenții, funcții cheie.

– Depolitizarea instituțiilor statului.

– Transparența totală a licitațiilor publice.

– Orice contract între stat și companie să fie publicat în presă.

– Suspendarea din funcțiile publice să fie obligatorie la momentul punerii sub acuzare de către justiție.

– Referendum pe teme sociale și economice din 6 în 6 luni declanșat de președinte.

– Avocatul poporului să fie ales de cetățeni.

– Șefii serviciilor descentralizate din teritoriu sau angajații acestor servicii (inspectoratele etc.) să nu fi făcut niciodata parte dintr-un partid politic.

– Funcționarii publici de la orice nivel să nu fi făcut parte din nici un partid politic.

– Înăsprirea la sânge a legii în ceea ce privește mita electorală și finanțarea partidelor.

– Depolitizarea aparatului de justiție. Identificarea și eliminarea persoanelor compromise politic din justiție și crearea unei structuri care să controleze activitatea justiției până în momentul în care poate acționa independent, fără influențe din partea clasei politice.

– Abrogarea ordonanței care aprobă pensii speciale pentru parlamentari.

– Votul din Parlament să fie unul la vedere, fără biluțe și alte căcaturi, să știm care din dobitocii de acolo nu e de acord atunci când se cere urmăriea penală a unuia dintre ei.

– Averile care nu pot fi demonstrate cu acte sunt confiscate de către stat.

– Egaliate în numarul de semnături necesare unei candidaturi pentru cei afiliați politic sau cei independenți

– Fără pensii speciale! Fiecare primește la pensie după cum a cotizat.

– Modificarea Codului Penal pentru înlesnirea activității DNA.

– Redeschiderea dosarelor de la revoluția din ’89. Morții își cer și își merită dreptate!

– Modificarea legii achizițiilor publice, care nu face altceva decât să legalizeze furtul. Prețul de achiziție al unui bun/serviciu să nu poată depăși 10-15% din valoarea lui de piață. Conf. actualei legi, dacă vrei un șurub pe care îl găsești în orice magazin cu 1 leu, poți să faci licitație și să ai trei oferte, din care cea mai mică, aia de 5 lei , este câștigătoare, deși fără licitație era mult mai ieftin.

– Conducatorul ANI să fie ales de cetățeni pe baza CV-urilor publice . Acesta nu trebuie să fi făcut parte din nici o structură de partid.

– Retragerea diplomelor de doctor/master/licență ale plagiatorilor.

– Concedierea “profesorilor” care au plagiat sau îndruma în mod conștient doctoranzi plagiatori.

– Ajutoarele sociale vor fi condiționate de curățenia mediului din zona arondată localității în care acestea sunt solicitate. Dacă apele și pășunile sau pădurile sunt pline de gunoaie, se vor reduce cu 25% ajutoarele sociale și salariile angajaților din administrația locală. Banii economisiți se vor folosi pentru ecologizarea zonei.

– Toate funcțiile publice să fie ocupate prin interviu, cu CV și scrisoarea de intenție. Cei care le ocupă să aiba evaluare anuală prin sondaj public pe obiectivele pe care și le-au enunțat.

– Modificarea legii privind ofițerii acoperiți, pentru a elimina posibile manipulări prin presă, decizii politice, justiție și alte domenii sensibile de către servicii.

– Pedepse cu închisoarea pentru cei care chinuiesc și torturează animale.

– Un buget limitat, egal și transparent pentru campaniile electorale!

– Să se investigheze cum a scăpat Ponta de acuzația de plagiat. Să se modifice legislația astfel încât să nu mai fie posibil așa ceva.

– Consider că e vital pentru viitorul națiunii noastre ca învățământul să aiba un buget îndestulător pentru a se reforma fundamental sistemul, în ce privește programa, care acum e cu 50 ani în urmă față de anii în care trăim, și pentru a se dota școlile în mod adecvat pentru un învățământ modern, pentru a atrage sau menține educatori și profesori de calitate și implicați sufleteste în ceea ce fac.

– Desecretizarea marilor privatizări eșuate și răspunderea penală pentru nerespectarea clauzelor contractuale.

– Niciun om politic care a ocupat funcții în ultimii 25 de ani să nu mai aibă drepturi politice în următorii 25 de ani.

– Alegerea primarilor în doua tururi de scrutin.

– Asumarea răspunderii pentru adoptarea legilor să nu fie admisă decât dacă se definește răspunderea și se încadrează legal.

– Eliminarea controlului politic asupra TVR.

– Referendumuri pentru toate deciiziile de interes pentru țară.

– Aș adăuga votul electronic, nu numai prin corespondență.

– Orice dezbatere a unei legi de către parmalentari/guvernanți să fie filmata și postată pe rețelele sociale.”

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns