Rezultate slabe ale elevilor buzoieni la Evaluarea Națională, dar oarecum așteptate

de Stiri Buzau Media

Rezultate mult mai slabe obținute în acest la Evaluarea Națională de către elevii buzoieni, dar oarecum așteptate având în vedere condițiile de pregătire ale copiilor în plină pandemie de coronavirus.

În județul Buzău a fost consemnată o singură medie de 10, față de 15 anul trecut, iar performanța aparține unui elev al Școlii nr.1 din municipiul Buzău. Următoarele două medii după cea maximă au fost obținute de un elev de la școala din Siriu și de altul de la Școala George Emil Palade, 9.87. Alte două medii de 9.85 sunt ale unor elevi de la școlile 1 și 11 din municipiul Buzău.

Cea mai mică medie obținută la examenul de Evaluare Națională, din acest an, este 1.25 și aparține unui elev de la Școala din comuna Năeni.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial