„Să circulăm corect!” – Sesiune de informare a polițiștilor cu elevi de la Şcoala Gimnazială Maxenu și Grădinița cu Program Normal Maxenu

de Stiri Buzau Media

Ieri, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi de la Biroul Siguranță Școlară au desfășurat o sesiune de informare cu elevi de la Şcoala Gimnazială Maxenu și Grădinița cu Program Normal Maxenu.

Activităţile au fost organizate în cadrul proiectului educațional cu participare națională „Să circulăm corect!‟, sub egida „Alege viața!‟, ediția a VI-a 2021.

Polițiștii au purtat conversații cu școlarii și preșcolarii pentru prevenirea victimizării minorilor prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi din cauza unui comportament iresponsabil în trafic.

La activitate a fost folosit un “gamebord”, reprezentând un traseu cu marcaje pietonale şi indicatoare rutiere, special conceput pentru a desfăşura activităţi practice cu cei mici.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei discuţii interactive în cadrul căreia au fost abordate aspecte referitoare la necesitatea respectării semnelor de circulaţie de către copii, obişnuirea copiilor să se deplaseze pe un spaţiu limitat – trotuarul –, să respecte traseele de deplasare sigure, precum şi recunoaşterea de către cei mici a situaţiilor de pericol pentru a nu deveni victime ale incidentelor rutiere.

Au fost distribuite și materiale cu recomandări preventive, cu un conținut adaptat vârstei, astfel încât mesajul preventiv să fie ușor de asimilat de către învățăcei.

De asemenea, poliţiştii i-au încurajat pe cei mici să discute cu oamenii mari probleme cu care se confruntă şi să încerce să găsească cele mai bune soluţii pentru unele situaţii dificile în care se pot regăsi.

La activitate au participat 35 de elevi şi cadre didactice, precum şi reprezentanți ai Primăriei Țintești, Asociaţiei de Întrajutorare “Ionaşcu Filofteia Dănuţa” Buzău și Palatul Copiilor Buzău, parteneri în cadrul proiectului.