Salariile bugetarilor cresc cu 10% de la 1 decembrie

Din decembrie, bugetarii vor avea salarii mai mari. Pe lângă cei din educaţie şi sănătate, vor primi majorări de 10% alte sute de mii de angajaţi la stat. Propunerea, făcută de un parlamentar PSD, a fost votată de aproape toţi deputaţii, inclusiv de cei care iniţial au criticat dur amendamentul.

Mai exact, Camera Deputaţilor a adoptat cu 311 voturi “pentru”, 7 abţineri şi doar un vot “împotrivă”, OUG prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi cu 10% salariile bugetarilor, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări, aşa cum stabileşte un amendament al PSD.

Deocamdată, nimeni nu a făcut un studiu de impact al măsurii, aşa că e neclar care sunt costurile pentru buget. Cert este că de această prevedere vor beneficia 1.200.000 de bugetari.

Teoretic Klaus Iohannis ar putea să trimită înapoi în parlament, pentru reexaminare, legea aprobată miercuri. De asemenea, surse politice au declarat că noul premier Dacian Cioloș ar putea să amâne, la rândul său, aplicarea unora dintre aceste măsuri.

bugetarideputatiklaus iohannispsdsalarii
Comments (0)
Add Comment