Șase șoferi au rămas pietoni pentru următoarea perioadă

de Stiri Buzau Media

Traficul rutier monitorizat de polițiștii cu atribuții în domeniu/ Șase șoferi au rămas pietoni pentru următoarea perioadă

În cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore pentru disciplinarea participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 57 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 6 permise de conducere.

26 de şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea regimului legal de viteză, împotriva a 5 conducători auto fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe DN2 E85, în localitatea Pietroasele, respectiv 127 km/h, la volanul autoturismului aflându-se un prahovean în vârstă de 60 de ani.

Un alt buzoian a rămas fără permis după ce s-a angajat în efectuarea unei depășiri neregulamentare.

Alte abateri au fost constatate în cazul celor care nu au purtat centura de siguranță, care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecțiuni tehnice, dar și în cazul pietonilor și bicicliștilor care nu au respectat prevederile legale privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii cu atribuții în domeniu au întocmit un dosar penal după ce au depistat un bărbat de 50 de ani din Rușețu care se deplasa la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

 

ATENȚIE ȘI RESPONSABILITATE ÎN TRAFIC PENTRU O ZI FĂRĂ EVENIMENTE RUTIERE!

 

-Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea.

-Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

-Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic.

-Pietonii care ies din casă pentru urgențe/aprovizionare,sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi.

-Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Știri despre: , ,