Se intensifică ritmul vacinărilor în județul Buzău

Ritmul vacinărilor împotriva Covid 19 se intensifică, în județul Buzău. Numai pe parcursul zilei de ieri, în județ, au fost administrate peste 1.300 de doze, dintre care 300 au fost doze de rapel, atât cu Pfizer, cât și Astra Zeneca.

De la începutul campaniei de imunizare împotriva Covid 19, la centrele din județul Buzău, s-au vaccinat, cu o doză, aproape 38.000 de persoane. De asemenea peste 27.000 de buzoieni s-au imunizat și cu a doua doză. Potrivit datelor publicate de Prefectura Buzău, până în prezent, au fost înregistrate, oficial, 36 de reacții adverse, după administrarea serului, indiferent de proveniența celor trei tipuri de vaccin: Pfizer, Moderna sau AstraZeneca. Aceasta înseamnă o incidență de 3,3 reacții adverse la 1.000 de doze administrate.

În județul Buzău, sunt amenajate, acum, 16 fluxuri de vaccinare, atât în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, cât și în mediul rural, respectiv în comunele Vernești, Smeeni, Vintilă Vodă, Pârscov, Berca, Vadu Pașii, dar și în orașul Nehoiu.

În prezent, la Buzău, pe listele de așteptare sunt înscrise peste 2.700 de persoane, iar județul mai are locuri disponibile în două centre unde se vaccinează cu Astra Zeneca, în municipiul Buzău, dar și la Vintilă Vodă, unde imunizarea se face cu serul de la Pfizer.

covid-19vaccinvaccinare